Beszámoló a II. Dunamenti Kupáról

  • #gyermekliga
  • #U8
  • #U9
  • #U10
  • #U11
  • #gyermekliga
$news->articletitle

Október 23-án immár második alkalommal rendeztük meg a Dunamenti Kupát a Debreceni Labdarúgó Akadémiával együttműködve

Gyönyörű időben, kiváló füves pályákon 4 korosztályban összesen 40 csapat versenyzett a díjakért. A kiemelt akadémiák (MTK Budapest, Budapest Honvéd, FTC, DVTK, DVSC, Kisvárda) mellett a legjobb utánpótlás műhelyek (UTE, Bozsik Akadémia, Főnix-Gold, Olasz Focisuli) is képviseltették magukat a tornánkon. A rendkívül magas színvonal mellett, öröm volt látni hogy mind a pályán, mind a nézőtéren nagyon sportszerűen tette mindenki a dolgát. A labdarúgók fociztak, a szülők pedig biztatták a saját csapatukat. Méltóképpen emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról, valamint az 1989-es köztársaság megalakulásáról.

 

Délelőtt és délután is 2-2 korosztály lépett pályára: délelőtt az U9 és U10 kezdte a szereplést. Mindkét torna hozott fordulatos, izgalmas mérkőzéseket, végül az U9-es korosztályban az MTK Budapest, az U10-es korosztályban pedig a Budapest Honvéd örülhetett a tornagyőzelemnek. 

Délután az U8-asoké és az U11-eseké volt a pálya. Előbbiben egy fordulatos döntőt követően az UTE örülhetett az aranyéremnek, utóbbi korosztályban pedig a bajnokság rendszerű tornát a Budapest Honvéd csapata nyerte. 

 

Ám itt még nem volt vége… Az I. Dunamenti Kupához hasonlóan idén is a legidősebb korosztály (U11) legjobb játékosa a különdíjjal járó kupa mellé egy óriási élményt kapott ajándékba Soós Kálmán szponzorunktól. Pánczél Dániel (UTE) egy kétszemélyes utazást nyert egy Chelsea-mérkőzésre repülőjeggyel, szállással és belépővel együtt. Azonban idén még ezzel sem ért véget, hiszen Dani a meccs előtti napon részt vehet a Chelsea U11-es csapatának edzésén is. Ezúton is sok sikert kívánunk neki! 

 

A nap fénypontja pedig a díjátadó végén érkezett el. A szokásoktól eltérően a torna győztes csapatának edzői is különdíjban részesültek, amely díjat Egri Erbstein Ernőről neveztünk el (3x Serie A-bajnok a Grande Torino csapatával). Külön öröm számunkra, hogy ezt az emlékplakettet lánya, Egri Susanna adta át. A 95 éves világhírű táncművész ezért utazott Debrecenbe Torinóból, hogy ezt a díjat Ő adhassa át. A díj átadása mellett egy nagyon megindító beszédet is tartott a gyermekeknek a sportszerűségről és az edzők szerepének fontosságáról.